Ko izbirate črpalke, izbirajte v najvišjem kakovostnem razredu


Avta, ki vas razočara se lahko znebite dokaj hitro. Pri toplotni črpalki, ki ne deluje kot je treba, pa je situacija mnogo bolj zapletena. Zatorej, ne bi smeli imeti razloga in tvegati z nizko-cenovnimi črpalkami. Potem je že bolje, da z investicijo še kakšno leto počakate. Alpha InnoTec vas bo čakal. Izbrali boste iz razreda, kjer prevladujeta zanesljivost, učinkovitost in renome nemške izdelave.

Star sistem ogrevanja mora nadomestiti toplotna črpalka


S kurilnim oljem boste lahko kurili samo še do leta 2020 (direktiva EU). Nova peč na ELKO torej ni posrečena izbira. Tudi kakršno koli drugo ognjeno ogrevanje je vezano na preglede dimnikov ter servise in je okoljsko problematično. Če se s tem izzivom ne boste spopadli vi, se bodo morali vaši otroci prej ali slej v prihodnosti. Naj vam pri tem pomaga Alpha InnoTec s kompaktno, hermetično zaprto toplotno črpalko.

Predelane klime oz. split /inverter, so slaba odločitev za ogrevanje hiše iz več razlogov


Kompaktne, hermetično zaprte, tovarniško testirane toplotne črpalke (naše Alpha InnoTec) so namenjene učinkovitemu ogrevanju, ker so projektirane za dolgotrajne obremenitve in zelo nizke temperature. Split pa za učinkovito hlajenje in kratkotrajne obremenitve in, če takšen sistem sestavite kot ogrevalno napravo v celinskem delu Slovenije, to pomeni težave in pregovorno nestabilno delovanje. Lahko vas doletijo naslednje situacije:
• težave z zaledenitvnijo >> visoki obratovalni stroški + mehanske poškodbe uparjalnika
Pojasnilo: zaradi preozkih rešetk na uparjalniku, je navečji sovražnik visoka zračna vlaga in temperature okrog ničle.
• obratuje non-stop skozi celotno ogrevalno sezono >> huda obremenitev >> razpolovljena življenjska doba
Pojasnilo: pravilno izbrana kompaktna t.č. deluje 1800 h/a, inverterska pa 5800h/a. Letna obremenitev se odraža tudi
na pričakovani življenjski dobi. Za kompaktno t.č. je vsaj 20 let, za invertersko pa največ 12 let.
• inverter brez akustične zaščite >> pri maksimalni zmogljivosti glasnost moteča za vas in sosede
Pojasnilo: zaradi glasnosti sosedje lahko zahtevajo odstranitev.
• zakonsko predpisani letni servisi >> dodaten strošek, ki ga morda podcenjujete
Pojasnilo: s toplotno črpalko se boste znebili dimnikarja, zato pa vam bo vsako leto na vratih pozvonil klima tehnik
in zaračunal 100-140€. Zakonska podlaga velja od 1.1.2015.
• polnjenje plina na objektu >> različne količine plina >> odstopanja od »idelanih« grafov COP
• deluje do -15°C z omejitvami >> temperatura predtoka drastično pada >> električni gr. kompenzira

Split/inverter je primeren samo za mediteransko klimo >> mile zime + nizka vlažnost v zraku >> ni zaledenitev.
Omejitve inverter/split sistemov so istočasno prednosti hermetično zaprtih, kompaktih toplotnih črpalk.

Sistem toplotne črpalke brez zalogovnika = nedopustna cenovna bližnjica


Pri menjavi ogrevanja vedno vgradimo ločevalni ali zaporedni zalogovnik od 80-500 litrov. Ta loči toplotno črpalko od obstoječega ogrevalnega sistema in stabilizira delovanje. Toplotni črpalki omogočimo, da nekaj energije naloži in se lahko izklopi. Izjemnega pomena je tudi naložena energija za odtaljevanje, sicer odtaljevanje čutite v hladnih radiatorjih.

COP ni najpomembnejši podatek – mnogo pomembnejši je SCOP ali SEER


Reklamirani, navidez ugoden COP pri split sistemih, ki vas navduši pri nakupu, v celoletni bilanci SCOP – SeasonCOP ali SEER – SeasonalEnergyEfficiencyRatio, v mnogih primerih pokaže čisto drugačno sliko in mnogo višje obratovalne stroške.
Tudi pri nakupu avta poraba goriva ni najpomembnejša. Odločilni kriterij je zaupanje blagovni znamki. In pri Alpha InnoTec je razlogov za zaupanje res veliko. Zaupajo ji Siemens, Buderus, Nibe, Novelan – ki so vodilni v tehnologiji toplotnih črpalk – s katerimi je Alpha InnoTec poslovno/proizvodno povezana. Zakaj ji ne bi zaupali tudi vi?

Visoke temperature (60°- 80°) so neekonomične in zato nesmiselne


Kot prodajno prednost ponudniki izpostavljajo visoke temperature, ki naj bi jih zmogle njihove toplotne črpalke. 60°- 80°C ?! Pri teh temperaturah so toplotne črpalke zrak-voda čisto neekonomične. Takšnih temperatur v kompresorskem delovanju tudi ni mogoče doseči, temveč samo s pomočjo električnega grelca. Tudi avtomobila ne kupujete po logiki najvišje hitrosti.

Ko izbirate izvajalca, izberite ponudnika s »kilometrino«


S 14 letnimi izkušnjami smo med redkimi s tako dolgim stažem v tem poslu in to ves čas s firmo Alpha InnoTec. Veliko pa je novodošlih, ki izkoriščajo tržni potencial toplotnih črpalk, svojo priložnost pa iščejo s ceneno izvedbo in napravami iz daljnega vzhoda.

Najpomembnejši del prodaje je poprodaja


Če bi šlo kaj narobe ali imate vprašanja, smo Vam vedno na razpolago. Vse dni v tednu, tudi med prazniki. Alpha InnoTec naredi vse za zadovoljnega kupca, zato ne dopušča malomarnosti na terenu. Za vaše zadovoljstvo neposredno odgovarjamo proizvajalcu, do katerega imajo naše stranke tudi neposredni dostop.

Z nakupom toplotne črpalke Alpha InnoTec-AIT Deutschland GmbH boste vedno lahko rekli, da ste kupili napravo s stanjem tehnike na današnji dan – o tem ste lahko prepričani.